FENG SHUI (KLASSIEKE)

FENG SHUI (KLASSIEKE)

Stel je woont in een drukke straat of aan een druk kruispunt. Of in een dorpstraatje met rustige buren of buren met 4 drukke kinderen. Een opgeruimd huis of een huis, waar de dingen zich opstapelen? Voel je iets veranderen bij jezelf, als je deze situaties voorstelt in je gedachten?

Soms voelen ruimten of gebouwen goed!? Tja, kan een gebouw goed voelen?? Ja, dat kan. Volgens de klassieke Feng Shui kan een gebouw zo neergezet worden, dat het één is met zijn omgeving (ideaalbeeld).

Feng Shui zie je niet, je voelt het.

De energie waarmee je jezelf omringt, bepaalt hoe jij je voelt. Hoe voel je je thuis? Op je werk? Bij je vrienden of familie?

Waar de energie niet lekker is/voelt, gaat dit negatief doorwerken; er komt stagnatie. Dit gebeurt veelal onbewust!

Feng Shui zorgt ervoor, dat de energie in beweging komt en blijft. Het balanceert. Zo voelt het ene huis beter als het andere. Maar voor elk persoon is dit anders. Omdat ieder zijn eigen unieke energie heeft.

Feng Shui bestudeert deze energie en het effect ervan. In het Oosten maakt Feng Shui deel uit van de Traditionele Chinese Geneeskunst (naast acupunctuur, kruiden en voeding, Qi gong/Tai Chi, Tui Na). Wanneer je ziek bent of terugkerende klachten krijgt, dan kan Feng Shui helpen bepalen hoe je omgeving en huis hierop van invloed zijn. Als je op je werk steeds moe bent of je collega’s meer kansen krijgen en jij niet. Feng Shui kan duidelijkheid geven. Feng Shui houdt rekening met de energiestromen in de ruimte, tussen de gebouwen, klimaat en ligging. Met jouw persoonlijk gua-getal.

Feng shui gaat in op de energiestromen buiten én in een gebouw.

Acupunctuur op je omgeving en huis; hoe is je omgeving, wat is de vorm van je grond en huis? Dit wordt samen met je eigen energie (en van je medebewoners) in kaart gebracht.

Feng Shui brengt oplossingen aan om storende factoren te elimineren/te balanceren, zodat de energie weer kan gaan stromen. Het huis is je externe lichaam. Feng Shui brengt herstel en balans in je gezondheid en je leven. Het huis en de omgeving bepalen voor 1/3 je gezondheid!